Туризъм

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
Автор Симеон Георгиев

Община Антоново е разположена в Североизточна България, в  югозападната част на област Търговище. На север, североизток и изток  граничи с общините Попово, Търговище и Омуртаг (Търговищка област), на  югоизток – с община Котел (Сливенска област), а на югозапад и северозапад –  с общините Елена, Златарица и Стражица (Великотърновска област).

ОТДИХ И ТУРИЗЪМ

Запазената природа, меката зима и чистите речни води в община Антоново са добра предпоставка за развитие на селски, екологичен и ловен туризъм.

Привлекателна зона за краткотраен отдих е крайбрежието на язовир Ястребино, с удобните си плажни ивици и възможностите, които предлага за риболов и водни спортове.

Съществуват идеи по линия на БЛРС /Български ловно рибарски съюз/ в югозападната част на общината, част от територията, да се определи за дивечова-развъдна база              Национален детски комплекс край село Ястребино – разполага с 220 легла за нощувка, 7 зали за семинари, киносалон с 200 места, изложбена зала, ателие по керамика и открита спортна база. Тук целогодишно се организират зелени и бели училища, пленери, творчески изяви за деца и младежи от цялата страна и чужбина.

ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ

Атрактивни за гостите на община Антоново и местните жители са Римският мост, Калето и Гърбавата чешма.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

На територията на Общината са регистрирани исторически местности, като  Римски мост /Старобългарски мост/ край село Стеврек, местността „Калето”  и 137 паметници на културата .

В град Антоново е изграден Архитектурно-скулптурен ансамбъл – “Клада”.

ХОТЕЛИ

ЕТ ЛАКО
гр. Антоново (срещу сградата на Общинска Администрация)
На 50 км. от гр.Велико Търново и на 50 км. от гр.Търговище
Хотел, Кафе-Бар с лятна градина.
Предлага 5 стаи с 10 леглови места, кухня, барбекю.
За контакти и информация:
0882 500 690 – Лазар Лазаров

Превод »